ĆORIĆ: “Plenkovića ne upoznajem na dnevnoj razini sa svojim potpisima na ugovorima”

Ministar zaštite okoliša i nergetike Tomislav Ćorić u utorak je, na konferenciji za novinare nakon potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava iz EU fondova, komentirao aferu vjetroelektrane.

“Postoji procedura za smjenu, a gospodina Jurekovića je imenovao Sabor. Izabran je 2014. na mandat na sedam godina, nemam nikakvu informaciju o njegovoj odgovornosti. Nisam imao nikakve kontakte s ljudima iz Hrvatske energetske agencije”, rekao je Ćorić.

Poručio je da obnovljivi izvori energije nemaju alternativnu i u tom smjeru Hrvatska treba ići. “U javnosti trenutno imamo situaciju u kojoj se neki projekti propituju i svi projekti koji su sumnjivi ih treba ispitati. No, nije za nas dobro da cijeli sustav obnovljive energije stavljamo kao upitan. Sve odluke koje uvjetuju cijeni da se energija otkupljuje po cijeni koja je sada su donijete tijekom Vlade Zorana Milanovića. Ja sam te ugovore naslijedio. Dokle god sam ministar ću stajati iza odluke da su obnovljive energije dobra ideja”, rekao je.

Na novinarsko pitanje je li on u ovom trenutku uteg stranci, kaže da će o tome odlučivati predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. “Moj mandat mu je svaki dan na raspolaganju. Onog trenutka kada moj predsjednik bude mislio da ne trebam biti dio tog tima ja ću tu odluku poštivati. S druge strane, želim sektor obnovljive energije dovesti u dobro stanje”, rekao je.

Ćorić je dodao i da Plenkovića “ne upoznaje” na dnevnoj razini sa svojim potpisima na ugovorima.

EKSKLUZIVNO Ćorić je u ime Vlade dopustio da se Ina izdajnički svede na puku lokalnu podružnicu MOL-a

Komentiraj