Copa America će se ipak igrati, brazilski Vrhovni sud nenadležan za otkazivanje turnira

Nakon mali milijun peripetija sada se može reći da će se Copa America definitivno igrati od 13. lipnja do 10. srpnja u Brazilu. Zadnju odluku donio je brazilski Vrhovni sud koji je izvanredno zasjedao kako bi razmatrao zahtjeve da se turnir ne održi zbog aktualne loše situacije vezane za koronavirus.

Zahtjevi za otkazivanje Copa Americe argumentirani su strahom da bi situacija oko pandemije zbog turnira mogla biti dodatno pogoršana. Međutim, suci su objavili kako im brazilski ustav jednostavno ne daje mogućnost da blokiraju ovo natjecanje, ali su naglasili kako državni dužnosnici i gradonačelnici moraju napraviti više za osiguravanje kvalitetnih zdravstvenih protokola. Također, izrazili su svoje zgražanje nad činjenicom da je predsjednik Jair Bolsonaro u zadnji trenutak donio odluku o održavanju turnira koji će na kraju biti održan bez gledatelja na tribinama.

Tijekom Copa Americe igrači će biti testirani svakih 48 sati a kretanje će im biti ograničeno.

Koliko je kontroverze izazvao ovaj turnir govori da su se prije samo nekoliko dana sa popisa sponzora povukli Mastercard, proizvođač piva Ambev te tvornica alkoholnih pića Diageo.

Turnir počinje u nedjelju u 23 sata po hrvatskom vremenu utakmicom Brazil – Venezuela. U Skupini A nalaze se Argentina, Bolivija, Urugvaj, Čile i Paragvaj, a u Skupini B Brazil, Kolumbija, Venezuela, Ekvador i Peru.

Komentiraj