Colin Firth se bojao da će “biti ograničen” na uloge prema izgledu

Press/Lionsgate

 

Colin Firth je u razgovoru za britanske medije otkrio kako se bojao da će “biti ograničen” na uloge prema nastupu u seriji ‘Ponos i predrasude’, prenosi aceshowbiz.com.

Šesterodijelna serija britanske medijske kuće BBC se počela prikazivati 1995. godine. Za poznatog engleskog glumca bio je to početak ozbiljnije glumačke karijere. Posebno je u javnosti bila komentirana scena u kojoj Mr. Darcy pojavljuje potpuno mokar, samo u košulji i donjem rublju, po izlasku iz jezera.

Nije htio veliku slavu i tumačiti uloge, koje bi bile, rekao je,  “usredotočene na njegov izgled i tjelesnu konstituciju”.

“To je težilo stvaranju slike, koja može ograničiti kakve ćete uloge moći naći u budućnosti. Izgledati dobro i razmetati se oko toga vrlo je dosadno. Htio sam raditi druge stvari kao glumac”, rekao je za britanski časopis Good Housekeeping.

No, glumio je u i “modernoj verziji” prerade romana Jane Austen iz 1813. godine. Ulogu Marka Darcya je utjelovio u filmskoj franšizi o Bridget Jones.

Iako je osvojio Oscara, Zlatni globus i druge prestižne nagrade, kaže kako bježi od lažne slave te ne voli bahatost i ponašanje nekih poznatih glumaca.

Komentiraj