CHRIS PRATT Holivudska zvijezda spiskala prvi honorar u dva mjeseca, ‘bio sam financijski nepismen’

Autor:

May 19, 2024, Los Angeles, California, USA: Scott Porter at the World Premiere of The Garfield Movie at the TCL Chinese Theatre IMAX.
19 May 2024
Pictured: May 19, 2024, Los Angeles, California, USA: Chris Pratt at the World Premiere of The Garfield Movie at the TCL Chinese Theatre IMAX.,Image: 875005063, License: Rights-managed, Restrictions: NO Argentina, Australia, Bolivia, Brazil, Chile, Colombia, Finland, France, Georgia, Hungary, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, Poland, Romania, Russia, South Africa, Uruguay, Model Release: no, Credit line: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Chris Pratt gostovao je u emisiji „Sway in the Morning“ radio postaje SiriusXM gdje je ispričao kako je u roku od dva mjeseca spiskao prvi veći honorar koji je dobio u Hollywoodu. On se prisjetio trenutka kada mu je za jednu ulogu plaćeno 75 tisuća dolara te je tada pomislio kako je uspio u filmskoj industriji.

„Imao sam osjećaj kako više nikada neću biti bez novaca. Dobio sam prvi honorar i pomislio ‘Ozbiljno?’ s obzirom da sam dugo vremena živio s vrlo malo novaca“, rekao je Pratt koji je, dok se nije probio u Hollywoodu, radio kao konobar. „Kada su mi platili 75 tisuća dolara pomislio sam ‘Nikada više neću konobariti. Jeb… se kučke. Odlazim’. Dva mjeseca kasnije upitao sam se ‘Gdje mi je nestao novac?’“.

Glumac, koji je posudio glas u dugometražnom animiranom filmu „Garfield“ koji se od 23. svibnja prikazuje u hrvatskim kinima, potrošio je novac putujući na Havaje, u Australiju, i druge zemlje. Našalio se tvrdeći da je namjeravao uložiti novac u dionice i kupiti jahtu, ali je ubrzo shvatio da mu nije ostalo previše novaca. Objašnjavajući zašto je tako brzo spiskao novac kazao je kako ga nitko nije naučio financijskoj pismenosti i kako, dok je odrastao, nikada nije imao novaca. „Nisam znao što i kako s novcem“, rekao je glumac koji je kasnije zaradio milijune dolara ulogama u franšizama „Čuvari galaksije“ i „Jurski svijet“.

Pratt, koji je postao poznat ulogom u seriji „Parks and Recreation“, odrastao je prvo u Minnesoti a zatim u Washingtonu. Majka mu je bila blagajnica u dućanu a otac je bio građevinski radnik. Kada je ušao u 20-te godine, Pratt je živio u kombiju te je tada opdlučio okušati se kao glumac. Neko vrijeme radio je razne poslove, bio je čistač automobila kao i striper. Tek je kasnije shvatio kako treba štedjeti za „crne dane“.

“Nisam znao što bih s novcem. Bilo je kao da će doći, a ja ću ga potrošiti”, rekao je Pratt. “Trebalo mi je dosta vremena da nekako stanem i kažem: ‘U redu, moram biti mudar u vezi ovoga.’ Moram razmišljati o tome. ‘Što ću učiniti? Kako ću doći do točke u kojoj ću, ako prestanem raditi, i dalje biti OK'”. “Dakle, u mom životu je smišljanje plana financijskog opismenjavanja bio jedan od koraka mog odrastanja”, dodao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.