Pijenje većih količina vode ne pomaže dodatnoj hidratizaciji kože, ali…

Robert Anic/PIXSELL

Pijenje vode nužno je za naše tijelo i zdravlje, vaša koža neće izgledati mlađe i više hidratizirano ako pijete vodu više od vaših potreba, piše BBC.

Ljudska koža sastoji se od tri sloja, vanjskog sloja ili epidermisa, unutarnjeg sloja ili dermisa te potkožnog masnog tkiva. Ako epidermisu nedostaje vode, koža će izgubiti svoju elastičnost i počet će se pojavljivati promjene na koži.

Koža tada postaje hrapava, ispucala, dolazi do perutanja, iritacija…

Novinarka BBC piše da postoje mnoge studije i istraživanja koja nisu uspijela dokazati da dodatno pijenje vode čini vašu kožu više hidratiziranom. Rezultati su čak suprotni.

‘Američki recept’ koji preporuča osam čaši vode tokom ovih vrućih dana dobar je za zdravlje i vašu kožu. Ukratko, ne trebate pretjerivati s vodom ukoliko želite da vaša koža izgleda mlađe i ljepše.

No, donosimo vam recept za “osjećaj na licu kao da je koža popila čašu vode”, ova maska će vratiti vašoj koži mekoću, sjaj i mladolikost.

Ono što vam treba za ovu “laganu i revitalizirajuću” masku su male količine soka od krastavca, jogurta i kokosovog ulja.

Zaštitite se od sunca, zdravo jedite, ne pušite i njegujte svoju kožu, a rezultati će doći sami po sebi.

Komentiraj