ČAČIĆ: “S vladajućom većinom više nećemo ni komunicirati”

Radimir Čačić iz Reformista u srijedu je za N1 izjavio kako s vladajućom većinom više neće komunicirati.

“Unutar HDZ-a su puno veće razlike između Plenkovića i mnogih u HDZ-u nego između Plenkovića i Milanovića”, izjavio je Radimir Čačić.

Smatra da su izgledi Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima veći ako se kandidira Miroslav Škoro. “Jer klerikalni, tvrđi, desni dio će u Škori naći svog kandidata, koji je sam po sebi mekan po izričaju i socijalno inteligentan. Bit će između 15 i 25 posto”, predviđa i naglašava kako njihova podrška ‘neupitno’ ide Milanoviću.

Na pitanje o podršci Vladi Andreja Plenkovića, kazao je da oni nikada nisu bili u koaliciji s HDZ-om “niti će biti”. “Mi smo rekli da, nažalost, rezultati ove Vlade nas dovode do toga da ćemo izaći i iz komunikacije u projektnoj suradnji. Nećemo biti dio konzultacija, nećemo više s vladajućom većinom ni komunicirati. Tako su spori. Tako su cendravi. Zadnje što su napravili je da su išli protiv sudske odluke u odnosu na sjever, u odnosu na Varaždisnku županiju. Vlada nam je dužna ozbiljan novac. Kad je sud presudio da moraju vratiti, i na to su se žalili”, kazao je Čačić.

Zaključno je kazao da se cijeli spektar zahtjeva koje oni imaju prema njima ne realizira, odnosno realizira se ‘gotovo namjerno sporo’.

Komentiraj