Čačić: “Jedini moj uvjet za podršku bio je da nema ekstremne desnice, ne volim da me vode bedaki”

Politički veteran  koji je 30 godina u politici Radimir Čačić podržati će Andreja Plenkovića za novog premijera, a o tome kako mu je uspjelo opstati toliko dugo na političkoj sceni kaže: “nikada nije volio da ga vode bedaki”.

Uvjet za podršku nisu funkcije već da nema ekstremne desnice

“Naš osnovni uvjet je da nema ekstremne desnice, što je sada slučaj. Ako dođu neki čudni ljudi čudnih imena, onda odlazimo. Ne želimo Hasanbegovića, Zekanovića…”, rekao je.

O najavi smanjenja ministarstva rekao je kako je to možda predstava, ali ujedno i dobra poruka.

“Odluka o broju ministarstva je posao premijera, ali ja ću mu sugerirati i smanjenje broja ljudi. Nije točno da je to nemoguće, mi smo u županiji pokazali da jest”, rekao je Čačić za Dnevnik Nove TV.

Poručio je kako Plenkovića njegov glas u političkom smislu neće koštati ništa te istaknuo kako je dobro da je došlo do smanjenja PDV-a na hranu.

“Ne podnosim da me vode bedaki”

Osvrnuo se i na koronakrizu i otkrio zašto bi vladu trebalo formirati čim prije.

“10 milijardi eura je ogroman novac. Zato je dobro formirati Vladu što brže i nastaviti dalje s ekipom koja zna posao i ne mora učiti”, rekao je Čačić,

Rekao je i kako nije očekivao ovakav rezultat Restart koalicije.

“Budućnost SDP-a je dobra ako shvate poruke i postanu stranka što nikad nisu bili”; kazao je Čačić te dodao kako ne bi želio kadrovirati.

Upitan koja je njegova motivacija nakon 30 godina u politici odgovorio je kako “ne podnosi da ga vode bedaki”.

Komentiraj