BURNO U SABORU: Krišto napala Jandrokovića, on je izbacio iz sabornice jer nije nosila masku

 

Sjednica Sabora u srijedu je počela slobodnim govorima zastupnika.

Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta zatražila je povredu Poslovnika i napadala predsjednika sabora Gordana Jandrokovića. “Vlada je odgovorna saboru, a predsjednik sabora, odnosno vi, izjavili ste u petak kako ste nemoćni pred vladom ako nama zastupnicima ne odgovori na pitanje i time ste prekršili Poslovnik”, počela je Krišto, ali Jandroković ju je odmah prekinuo.

“Izvolite sjesti! Ovo nije povreda poslovnika, proučite što je povreda poslovnika. Dobili ste dvije opomene”, rekao joj je Jandroković.

Ipak, ona je podignula ruku i nastavila pričati. “Molim vas ne činite to. Dat ću vam treću opomenu, i više nećete govoriti”, rekao je Jandroković i poručio joj neka se žali Odboru za ustav.

“Vlada odgovara na pitanja zastupnika, kada kasne ja šaljem požurnicu. Što bi htjeli, gdje sam povrijedio poslovnik?”, upitao je i nastavio:

“Kolegice Krišto, ovu polemiku možemo voditi na drugi način, a ne sada tu pod palicom povrede poslovnika. Ja se držim akata i tu nema kršenja poslovnika. Nađite način da artikulirate svoje stavove. Nisam rekao da sam nemoćan pred vladom nego postoje akti, ako vlada ne odgovori ne postoji instrument da je prisilim vladu da odgovori. To je tako i ne želim više o tome”, rekao je oštro Jandroković.

PHOTO: Patrik Macek/PIXSELL

 

Nakon Vidović Krišto, Mostov Miro Bulj govorio je o curenju informacija u DORH-u, a Jandroković ga je odmah prekinuo: “Opet kršite poslovnik jer niste objasnili što vas muči”.

Zatim je Stjepo Bartulica tražio pauzu, ali i njega je Jandroković odbio: “Stanka se traži po određenim stankama. Vi tražite stanku izvan dnevnog reda za nešto što nema veze s dnevnim redom”.

Vidović Krišto htjela je odgoboriti na Bačićevu repliku, ali nije stavila masku, pa ju je Jandroković izbacio iz sabornice. “Prvo stavite masku ili ću vas morati isključiti iz rasprave”, zaprijetio je Jandroković, a nakon toga rekao: “Imamo pet minuta pauze, a vas ću gospođo Krišto udaljiti do kraja dana iz sabornice”.

Sabor o državnim financijama u prvih šest mjeseci

Komentiraj