Burilović: “Temu smanjenja PDV-a treba otvoriti koliko god to ministru bilo teško”

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović gostovao je u srijedu na N1 televiziji, gdje je komentirao mjere Vlade za spas poduzetnika i obrtnika, kao i smanjenje PDV-a.

O mjerama Vlade kaže: “Moram reći da podržavamo kao institucija mjere koje su umjerene na očuvanje radnih mjesta i gospodarstva. Mi smo rekli da apeliramo na Vladu da na sebe preuzme najveći dio tereta koji je potreban kako bi se ublažile posljedice koje imaju neki sektori. Smatramo da su mjere primjerene trenutku i u skladu s proračunskim mogućnostima. Mjere zatvaranja su ipak na jedno kraće zatvaranje i da su usmjerene na određene sektore, odnosno prije svega ugostitelje i ugostiteljske objekte. Naravno da smatramo da je opstojnost tog sektora bitna, ali mislim da je Vlada s ovim mjerama kompenzacijskim koje je izašla pogodila trenutak i mislim da su one primjerene ovom trenutku”.

Dodao je da će Vlada i dalje davati potpore radnicima od četiri tisuće kuna. burilović objašnjava da je drugi dio kojim se olakšava pokriće dijela fiksnih troškova i osiguranje covid-kredita s minimalnom kamatom.

“Ja trenutno mislim da priča oko smanjenja PDV-a u ovom razdoblju ne bi trebala biti predmet ovih kriznih mjera, nego je treba promišljati u kontekstu strukturnih mjera”, kazao je Burilović i dodao da oni, kao HGK, podržavaju razgovore oko smanjenja PDV-a i smatra da će o tome morati razgovarati nakon korona krize.

“U svakom slučaju, s obzirom na to da je to jako važno, tu temu treba otvoriti koliko god to ministru bilo teško. Mislim da ćemo, ukoliko želimo biti konkurentni, otvoriti tu temu vrlo brzo”, rekao je Burilović.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]