Bijesan je bio legendarni vratar Juventusa Gianluigi Buffon nakon sinoćnjeg ispadanja ‘bianconera’ od Real Madrida u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Nije ga razbjesnila igra, ni rezultat već – sudac Michael Oliver. On je, podsjetimo, u 93. minuti, pri rezultatu 3:0 za Juventus, dosudio penal za Real Madrid, nakon kojeg su Madriđani prošli u polufinale Lige prvaka. Pritom je, zbog oštrih prosvjeda, 40-godišnjem Buffonu pokazao i prvi crveni karton u Ligi prvaka u karijeri.

Buffon je sinoć vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu u Ligi prvaka, a u televizijskom intervjuu nakon utakmice nije se nimalo suzdržavao. “Dosuditi takav sumnjivi penal na samom kraju utakmice i uništiti trud ekipe koja je dala apsolutno sve što je imala. Moraš umjesto srva imati kantu za smeće”, započeo je Buffon ‘paljbu’ po engleskom sucu.

“Moraš se pripremiti za ovakvu utakmicu. Moraš odgledati prvi dvoboj ove dvije momčadi i vidjeti da sličan prekršaj nije bio kažnjen penalom za Juventus u Torinu. A posebno moraš imati osobnost da bi sudio ovakvu utakmicu. Ako nemaš osobnost, bolje da gledaš utakmicu s tribine sa suprugom i djecom i grickaš čips”, nastavio je Buffon.

Upitan što je sucu Oliveru rekao prije nego što mu je pokazao karton crvene boje, Buffon kaže: “Mogao sam mu u tom trenutku reći svašta, jer kad u takvom trenutku doneseš takvu odluku, znači da ne znaš što je to sport. Ljudsko biće ne može odlučiti eliminirati ekipu s takvom odlukom. Kada osjećam da nisam dovoljno dobar, odmaknem se. On bi trebao učiniti isto. Znači da ne zna gdje je, koje ekipe igraju, ne zna ništa. Ako si toliko ciničan da dosudiš takav penal u 93. minuti, onda nisi čovjek, nego životinja”, odgovorio je ‘vrući’ Buffon.

Ipak, slavni se vratar na kraju malo primirio. “Život ide dalje. Sretan sam i ponosan zbog toga kako smo igrali, učinili smo nemoguće mogućim. Šteta da je završilo na ovaj način”.

Za klupske je stranice kasnije, u malo mirnijem tonu, rekao kako je Juventus igrao sa srcem i entuzijazmom, te pokazao karakter. “Uvijek mi je bila čast igrati protiv ove momčadi pred ovom publikom. Večeras smo zaslužili barem produžetke”, poručio je.

Komentiraj