Brondby posudio Ercega Osijeku

Osijek će odlazak Mirka Marića i Antonija Mancea djelomično pokušati nadomjestiti s Antom Ercegom koji je pristigao na jednogodišnju posudbu iz Brondbyja.

30-godišnji ofenzivac, usprkos unosnom ugovoru koji mu traje do ljeta 2022. godine, nije opravdao očekivanja u danskom klubu gdje je od ljeta 2018. godine upisao samo 31 nastup u kojim je postigao pet golova, a prošle sezone često nije bio ni u kadru na koji je računao trener Niels Frederiksen- Zbog toga je prvi dio ove godine proveo na posudbi u Esbjergu zabilježivši osam nastupa u kojima nije imao učinak, a klub je naposljetku ispao u niži rang natjecanja.

– “Nije mi ovo prvi kontakt s Osijekom, razgovora je bilo i ranije. Sada je bila takva situacija da smo se mogli dogovoriti i sretan sam što sam u Gradskom vrtu! Redovito sam pratio HNL-u i u ovo posljednje vrijeme otkako sam bio u inozemstvu, pa sam dobro upućen i u sve ono što je vezano uz Osječane. Kada je uslijedio njihov sasvim konkretan poziv, rado sam ga prihvatio. Stvarno mi je drago što sam pristupio takvom klubu koji je ambiciozan i raste u svakom segmentu. Učinit ću sve sa svoje strane da ljude u Klubu, dakako i sve navijače, učinim sretnim i da Osijek ostvari svoje rezultatske ambicije. Želim dati svoj doprinos, zbog toga sam i došao.”, rekao je Erceg nakon potpisa ugovora.

Sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović je dodao: “Polivalentan je igrač s puno iskustva koji nam sigurno može pomoći u onome što želimo napraviti u ovoj sezoni. Treba znati da je u današnje vrijeme vrlo teško dovesti kvalitetnog hrvatskog igrača, a ne treba smetnuti s uma da je i broj stranaca ograničen, pa o svemu treba voditi računa. Gledajući njegovu karijeru zaista se može reći da je imao odličnih sezona iza sebe. S njim ćemo svakako dobiti veću širinu u napadu i siguran sam da će se vrlo brzo uklopiti.

U dosadašnjoj karijeri Erceg je bio i član RNK Splita, Balikesirspora, Hajduka i Shabab Dubaija, a najbolje razdoblje mu je bilo ono koje je proveo na Poljudu. U dresu Bilih je u 56 službenih nastupa postigao 26 golova, a 2017. godine je od Torcide dobio nagradu Hajdučko srce dok su ga članovi okupljeni u udruzi Naš Hajduk proglasili najboljim igračem kluba u sezonu 2016./17.

Komentiraj