Brodica za hitni medicinski prijevoz s Malog Lošinja prevezla prvog pacijenta

Autor:

20.12.2022., Rijeka - Predstavljanje novih vozila Zavoda za hitnu medicinu Primorsko goranske zupanije. Na parkiralistu kod stadiona Kantrida predstavljeno je sest novih vozila koja ce se rasporediti u Delnice, Vrbovsko, Cabar, Crikvenicu, Rab, Mali Losinj i Rijeku. Predstavljanju su nazocili zupan Zlatko Komadina i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu PGZ Senka Kajcic.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Novom brodicom za hitne medicinske prijevoze, stacioniranoj u Lučkoj ispostavi Mali Lošinj, u srijedu je uspješno obavljen prvi medicinski prijevoz iz Malog Lošinja do Rijeke, a u dječju bolnicu na Kantridu prevezeni su maleni pacijent i njegova majka. 

Kapetan ispostave Mali Lošinj od dežurne doktorice Hitne medicine primio je u 10,08 sati poziv prilikom kojeg je zatražen hitan medicinski prijevoz malog djeteta iz luke Mali Lošinj do Rijeke kao najbrža alternativa.

U brzoj koordinaciji, posada lošinjske lučke ispostave isplovila je s malenim pacijentom i njegovom majkom u liječničkoj pratnji u 10, 21 sati, a nakon nešto više od sat vremena, brodica je u 11,45 pristala u luku Rijeka – Porto Baroš. Po dolasku malenog pacijenta je preuzela liječnička ekipa s kojom  su odmah krenuli prema dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nova brodica za hitan medicinski prijevoz Lučkoj ispostavi Mali Lošinj isporučena je prošlog tjedna, a već ovog tjedna su obavili prvi uspješan prijevoz do Rijeke.

Riječ je o projektu koji zajednički provode Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Ukupna vrijednost projekta je 10,1 milijuna eura, osiguranih iz europskih sredstava i državnog proračuna, a do sada su brodice isporučene u Zadru, Dubrovniku, Rabu i Malom Lošinju, dok su preostale dvije planirane u Šibeniku i Supetru, stoji u priopćenju.

 

 

OZNAKE: mali lošinj

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.