Predstavnik malih proizvođača i poljoprivrednika dobavljača Agrokora, Mato Brlošić za N1 je komentirao izbor nove izvanredne uprave u Agrokoru.

“Očekujemo da će se ovo riješiti, smatramo da se krenulo u dobrom smjeru”, izjavio je Brlošić. Također je istaknuo da su mali dobavljači bili zadovoljni odnosom s bivšim izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom, te da isti odnos očekuju i s novim povjerenikom.

“Držimo da su oni srce cijelog sustava, ako oni budu onemogućeni u svom poslu, bez obzira na financijske instuitucije i financiranje, mislim da se ništa dobro neće moći postići”, izjavio je Brlošić dodavši da bi bilo dobro oformiti Stalno vjerovničko vijeće s više članova s kojim bi, kako navodi, odnos u procesu bio puno pravedniji.

Smatra da se nagodba ne treba požurivati. “Žuriti da se to napravi možda nije dobro, ja ne bih čvrsto bio vezan za neki datum. Mislim da je bolje mjesec-dva više izgubiti, ali da to bude kvalitetno napravljeno”, poručio je Brlošić. Smatra da bi trebalo nadoknaditi vrijeme izgubljeno oko izbora novog povjerenika.

“Mjesec dana se nije ništa radilo, osjetilo se da se stalo, bar je realno dati tih mjesec dana produljenja, jer se u ovom razdoblju malo toga obavljalo”, zaključio je Brlošić.

Komentiraj