BRLEKOVIĆ: “Davor Šuker je britanski državljanin”

Odvjetnik Ivan Brleković, nekadašnji dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije otkrio da predsjednik HNS-a Davor Šuker ima britansko državljanstvo.

“Danas je sjednica Gradskog vijeća Splita. Da bi se spasila situacija, britanski državljanin Davor Šuker, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza – ako nije ovog časa na Karibima, u Las Vegasu ili negdje u bijelom svijetu – trebao bi sjesti u auto ili na avion, doći u Split na sjednicu gradskog vijeća, pružiti ruku pomirenja i gradskim vijećnicima reći – oprostite, idemo probati zakopati ratne sjekire, idemo probati u interesu Hrvatske, idemo probati u širom društvenom interesu sprječavanja sukoba sjevera i juga, naći zajedničko rješenje”, kaže Brleković o rijeporima oko održavanja utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na splitskom Poljudu.

Dodao je kako bi Šuker trebao otići i u Torcidu ili udrugu Naš Hajduk i ramo ‘sedam dana s tim dečkima dolje sjediti, trpjeti kritike, jer ovakvo stanje dalje je nemoguće’. Smatra da cijela Dalmacija želi da reprezentacija dođe u Split, smatra da to želi i Torcida, ali oni imaju svoj ponos, dišpet.

“Ništa se pozitivnog nakon Svjetskog prvenstva u radu HNS-a nije dogodilo da bismo mogli reći – aha, ovo je taj jedan novi, pozitivni, smjer hrvatskog nogometa. I zato se bojim da do utakmice u Splitu neće ni doći”, ističe Brleković.

Naglašava da Torcida teško oprašta nepravde koje su im godinama činjene. “ma za to rješenja – ja bih pod hitno mijenjao status Hrvatskog nogometnog saveza i dao priliku registriranim navijačkim grupama da participiraju u skupštini HNS-a”, poručuje.

Komentiraj