Brkljačić: “Sandri je najteže, ali treba joj čestitati, pokazat će još ona što može”

Bivša vrhunska hrvatska atletičarka Ivana Brkljačić izjavila je za HTV kako su svi željeli da Sandra Perković postigne povijesni uspjeh za hrvatski sport.

“Da je Sandra Perković uspjela, a realno je mogla osvojiti zlatnu medalju, bila bi prva žena u povijesti koja je u kontinuitetu, zaredom osvojila zlatnu olimpijsku medalju. Meni je jako žao, žao je i svim sportašima i gledateljima”, kazala je dodavši kako je najteže u ovom trenutku sigurno ipak Sandri Perković. Poručuje da joj treba čestitati jer je četvrto mjesto u kraljici sportova atletici jako značajno.

“Sandra Perković je još uvijek dovoljno mlada, poznavajući njezin mentalni sklop ona će, više nego ikad, još jače trenirati i pokazati što može”, kazala je.

Sandra Perković kroz suze: “Borila sam se, ali sama sam kriva…”

Kazala je kako se vidjelo da su sve bacačice “koje bacaju na tehniku”, a to su i Sandra Perković i Perez i Allman, imale velikih problema nakon prekida s kišom. “Taj krug je i u savršenim uvjetima, kada i ne pada kiša, jako klizav. U trenutku kada je počela padati kiša taj krug se pretvorio doslovce u staklo”, kazala je za teren s kojeg se baca.

Na pitanje zašto je bio sklizak, kaže: “On je sklizak zbog propusta ljudi koji su trebali voditi brigu o tome kakav je krug. Ja sam već danas spomenula da meni to nije baš logično, da Svjetska atletska federacija nema jedan standard, da je na svim stadionima na svijetu identičan krug i da na treninzima sportaši imaju isti takav krug, gdje mogu trenirati i pod kišom i znati kako se ponašati, kada tenisice promijeniti i tako dalje. Ali bacači su suočeni s tim da na svakom stadionu imaju druge uvjete. Meni je jako žao da se sportaši spremaju četiri godine i trebaju pokazati najbolje od sebe na Olimpijskim igrama, a onda im to onemogući ključna stvar kao što je polje”.

“Nije se takvo nešto smjelo dogoditi, ali što je, tu je. Pokazalo se da je Amerikanka odmah sve riješila u prvoj seriji”, dodala je, zaključivši da će biti još prlika za medalje.

Komentiraj