Slavko Midzor/PIXSELL

BRKIĆ KANDIDATIMA ZA ŠEFA HDZ-a: “Smirite sad malo ambicije”

Milijan Brkić, koji je nakon ostavke Karamarka preuzeo vođenje HDZ-a, obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva.

“Predsjednik stranke nas je izvijestio o ostavci. Karamarko je kao častan, moralan čovjek vodio HDZ, svi znate da dok je on vodio HDZ stranka imala pet pobjeda. Karamarko je pokazao da je odgovoran i moralan. Idemo zajedno, jedinstveni u nove pobjede.

Znam da neki imaju ambicije, ali neka sada te ambicije stave na stranu. Uvijek je dobro u demokraciji da imamo više kandidata. Moj favorit je onaj koji će HDZ povesti u nove pobjede i koji će onemogućiti SDP da se vrati u Banske dvore. Budite sigurni da ćemo u tome uspjeti.

Mi ćemo iz ove situacije izaći jači, jedinstveniji i donijet ćemo pravovremene odluke. Nećemo tratiti ni trenutka, nema vremena za čekanje, imamo svoj program i s ciljem boljitka građana napravit ćemo sve ono što smo zamislili.

HDZ je politička stranka, svaka stranka mora imati svoju platformu. Oni koji govore da HDZ mora ići u centar, oni će o tome odlučivati u svojim centrima. HDZ je narodnjačka stranka, stranka desnog centra i kao takva ima svoju platformu.

Mi govorimo o ljudima koji će podnijeti odgovornost, a ne krivcima. Nije Karamarko jedini odgovoran, odgovorni su svi dužnosnici stranke. Moramo i dalje funkcionirati, ne možemo se samoraspustiti. Karamarko je napravio moralan, domoljuban čin, on ostaje u stranci. Onakav način odnošenja prema bivšim predsjednicima je stvar prošlosti.

Postoji nekoliko opcija kako će se provesti unutarstranački izbori, ali ne bih vas sad htio lagati. Dozvolite da donesemo odluke u četvrtak, tada ćete sve znati. Ja sam sklon jakom HDZ-u, domoljubnom, stranci desnog centra koja će onemogućiti povratak SDP-a u Banske dvore”, kazao je Milijan Brkić nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Komentiraj