‘Bridge Over Troubled Water’ Simona i Garfunkela na današnji dan zasjeo na vrh američke top-liste, tamo je ostao deset tjedana

Dana 7. ožujka 1970. godine je album ‘Bridge Over Troubled Water’ dvojca Simon & Garfunkel započeo desetotjedni boravak na prvom mjestu američke top-liste. To je bio peti i posljednji njihov album. Snimljen je krajem 1969. a izašao je u siječnju 1970. godine. U međuvremenu duo se raspao, nakon što je i čitav proces rada na tom albumu prošao u njihovim međusobnim trzavicama. Dvojica prijatelja koji se poznaju od svoje 11. godine i koji su postali jedna od najpopularnijih i najprodavanijih grupa njihove generacije, postali su gotovo pa i najgori neprijatelji.

Od 11 skladbi s albuma, pet su postale veliki svjetski hitovi, no to nikako nije moglo spriječiti neminovan raspad ovog dua. Ispod globalno vedrog ugođaja albuma, skrivao se narušeni njihov narušeni odnos. Razlike su postajale prevelike, a ni Paul ni Art nisu imali volje niti želje da ih prevladaju i nakon objavljivanja ovog briljantnog albuma, Simon i Garfunkel su se razišli i pošli svaki svojim putem.

Komentiraj