Goran Stanzl/PIXSELL

BRANKO GRČIČ ‘Zamislite da MOL proda INA-u, kupi HEP i ostvaruje dobit’

SDP će do početka proljetnog zasjedanja Sabora (iza 15. siječnja) pripremiti interpelaciju o radu Vlade vezano za Inu i uputiti je u proceduru. Glavni autor interpelacije je bivši potpredsjednik Vlade Branko Grčić, koji je za Novi list rekao kako o interpelaciji razmišljaju od trenutka kad je Europska komisija zatražila izmjene Zakona o privatizaciji Ine.

“Tražit ćemo očitovanje Vlade o spomenutom zahtjevu Komisije, zatim o namjeri nacionalizacije Ine, kao i o ideji da se dionice u vlasništvu MOL-a otkupe novcem dobivenim prodajom 25 posto HEP-a”, rekao je Grčić. Naglašava kako je s jedne strane HEP, tvrtka koja godišnje donosi između 1,5 i dvije milijarde kuna dobiti, a na drugoj Ina, koja posljednje tri godine proizvodi po milijardu kuna gubitka.

“I zašto sad dobro poduzeće prodavati da bi se kupilo ono koje je u lošem stanju? Osim toga, zamislite apsurdnu situaciju, a to je pravno moguće, da MOL proda Hrvatskoj svoje vlasničke udjele u Ini i kupi dionice HEP-a, koje će im onda donositi siguran profit”, dodao je Grčić za Novi list.

Komentiraj