HINA/ Damir SENČAR

Braća Sinković sezonu otvaraju u Beogradu

Naš najbolji veslački par, braća Martin i Valent Sinković, novu veslačku sezonu započet će nastupom u  Svjetskom kupu koji će se od 1. do 3. lipnja održati u Beogradu na  regatnoj stazi Ada Ciganlija.

“Spremali smo se jako dugo i vjerujem kako smo puno bolji nego prošle godine pogotovo u tehničkoj izvedbi.  Osjeća se pomalo i sigurnost koju smo imali u dublu. Očekivanja su velika, jako nam dobro ide i vjerujemo kako će do kraja sezone i Svjetskog prvenstva biti još bolje” rekao je u utorak Valent Sinković.

Nakon tri godine dominacije u disciplini dvojac na pariće, braća Sinković odlučila su se okušati u novoj disciplini dvojac bez kormila. Na prošlogodišnjim natjecanjima su u novoj disciplini ostali bez zlata i na Svjetskom prvenstvu u američkom Bradentonu i na 3. Svjetskom kupu u švicarskom Lucernu.

“Novi Zeland i Italija neće nastupati u Beogradu, ali tu će biti Englezi i Rumunji koji bi mogli biti dobri. Teško je reći prije prve utrke jer nikad ne znate hoće li doći netko nov i koliko je tko brz, međutim mi smo spremni i ako odveslamo svoje najbolje što možemo, vjerujem da ćemo se boriti za zlato, kazao je Martin Sinković.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je u petak 1. lipnja,  polufinale je u subotu, dok će finalna utrka biti u nedjelju oko 11 sati.

Komentiraj