Braća Sinković odnijeli pobjedu na prvom nastupu u Tokiju i plasirali se u polufinale dvojca bez kormilara

Hrvatske veslačke uzdanice Valent i Martin Sinković u subotu su imali prvi nastup na OI u Tokiju i kao prvi u skupini na stati Sea Forest lako se plasirali u polufinale dvojca bez kormilara.

U prvoj utrci kvalifikacijske skupine braća Sinković pobijedili su s vremenom 6:32.41 minuta, što je bilo 4.52 sekunde brže od drugoplasiranih Danaca i 8.58 sekundi brže od trećeplasirane Kanade.

“Odveslali smo prvu utrku na Olimpijskim igrama, to je uvijek zanimljivo i teško. Očekivali smo da će Danci biti brzi prvih tisuću metara pa se nismo nešto iznenadili, odradili smo svoj ritam, bila je sigurna utrka i sigurna pobjeda. Generalno smo zadovoljni s utrkom, ali definitivno moramo bolje“, rekao je Valent Sinković.

Sinkovići su u Tokiju u lovu na svoju treću olimpijsku medalju u trećoj disciplini i drugo zlato. U četvercu su u Londonu 2016. godine bili srebni, a u Riju zlatni u dvojcu na pariće.

“Zadovoljni smo, ali znamo da možemo i moramo bolje za dalje, što je dobro da imamo mjesta za napredak. Sve u svemu, dobro odrađena prva utrka i jedva čekamo dalje“, izjavio je Martin Sinković.

Polufinale je na rasporedu 27. srpnja.

Komentiraj