BOŽINOVIĆ “Nisam vidio nikakav snimak o nasilju HR policajaca”

Igor Kralj/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova u utorak je za Mediaservis komentirao snimku postupanja pograničnih policajaca prema migrantima i nove optužbe da koriste silu prilikom sprječavanja njihova prelaska u Hrvatsku.

“Ja nisam vidio nikakav snimak gdje se pokazuje da hrvatska policija djeluje nasilno. Hrvatska policija radi u skladu sa zakonom i rekao bih da su hrvatski građani i te kako zahvalni i podržavaju ono što radi policija. Ukoliko dođe do nekih prigovora, mi ih provjeravamo. U svim našim internim provjerama, uključujući i ovaj slučaj, nismo utvrdili da je bilo bilo kakve primjene nasilja”, rekao je Božinović za Mediaservis.

Podsjetimo, Centar za mirovne studije danas je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja policijskih službenika zbog sumnje na nezakonito postupanje na granici s BiH na osnovu objave snimke Border Violence Monitoringa.

Upitan zašto se stvorila negativna slika o postupanju policajaca, ako je sve po zakonu, Božinović kaže: “Netko ih očito savjetuje da optužuju hrvatsku policiju. Ponavljam nema govora o kršenju ljudskih prava”. Dodao je da se boji, unatoč Marakeškom sporazumu, da se problem migracija u skoroj budućnosti može riješiti.

Komentiraj