Božinović kaže da je ovo faza suživota s virusom i naglašava da je za Hrvatsku važan dolazak turista

Ministar unutarnjih poslova i vodiitelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na današnjoj je konferenciji za movinare rekao da Stožer od početke epidemije koronavirusa svakodnevno komunicira.

“Danas smo imali sastanak, na dnevnoj bazi analiziramo situaciju. Imamo žarišta u susjednim zemljama. Mi smo zaustavili širenje u Hrvatskoj, ali Hrvatska se otvara i ova faza je faza suživota s virusom, gdje moramo zaštititi nemoćne”, rekao je Božinović.

Dodao je da rade sve kako bi se godpodarska aktivnost nastavila.

“Važan nam je dolazak turista. Španjolska se danas otvorila za sve turiste iz EU, iako jučer imaju preko 300 novih slučajeva i 7 umrlih. Njemačka je postavila kriterij na 50 zaraženih na 100.000 stanovnika, što je puno više nego što je kod nas”, kazao je Božinović.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

“Ukupan broj oboljelih je 2317, trenutno aktivno je 71. U 24 sata imamo 18 novooboljelih. U Zagrebu ih je 10, u Zg županiji 1, u Splitskoj 1, Osječko-baranjskoj 5 i Dubrovačko.neretvanskoj 1”, izvijestio je Beroš. U Hrvatskoj se sada nalazi 205 tisuća turista, a nitko nije zaražen, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Komentiraj