Bošnjaković i Božinović odgovorili Penavi

Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović odgovorili su na prozivke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, javlja N1.

Podsjetimo, Penava je poručio kako su “neki stavovi iznad politike, a neke vrijednosti iznad stranačke stege. Stoga je nakon gotovo 10.000 dana šutnje vrijeme da zajedno postavimo jasne rokove institucijama poput Ministarstva pravosuđa, Glavnog državnog odvjetnika, sigurnosno-obavještajnih službi i MUP-a da procesuiraju odgovorne za zločine na svim razinama ili da svoje mjesto ustupe onima koji su to kadri učiniti”.

“Mi u okviru Ministarstva pravosuđa niti procesuiramo niti odlučujemo, mi stvaramo uvjete za bolji rad pravosuđa, kako sudova tako i drugih pravosudnih tijela. Bolji uvjeti se očitavaju u tome da stvaramo bolju kadrovsku bazi, bolju materijalnu opremljenost naših tijela i rezultati su bolji rad sudova”, odgovorio je Penavi ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković nakon svečane sjednice Općinskog vijeća općine Rugvica.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je kako je u veljači ove godine glavni ravnatelj policije osnovao posebnu radnu skupinu za ratne zločine s ciljem analiziranja svih kriminalističkih istraživanja i sudskih postupaka.

“Dva mjeseca nakon osnivanja podignuta je kaznena prijava, optužnica, za slučaj Ovčara. U posljednje vrijeme su podignuti i optužni prijedlozi i kada su u pitanju napad na Banske dvore, Sisak, Manjača, Široka Kula….tako da policija vrlo ozbiljno radi na tim predmetima i to je jadan od prioriteta”, tvrdi Božinović.

 

PENAVA “Jesmo li u stanju imati državu?”

Komentiraj