Blatne bujice na području Požege prouzročile velike nevolje, nema struje, šteta je golema

Jaka kiša zahvatila je u nedjelju područje Požege. Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće, javlja N1.

Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga. Poplavljena su dvorišta i podrumi, a problema ima i na lokalnim cestama, među ostalim i zbog odrona. Zaustavljen je bio željeznički promet na relaciji Požega – Pleternica, a u Vidovcima je isključen električni napon. Struje nema ni u ponedjeljak.

Angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena.

“Službeni podaci mjerenja u gradu Požegi kažu da je palo 38 litara kiše po četvornom metru, no s obzirom na nekakva iskustva ljudi koji se time bave,na području Vidovaca i Dervišage, gdje je zapravo najgore stanje, palo je preko 60 litara kiše”, rekla je Antonija Jozić, požeško-slavonska županica.

Ulice Požege nakon vodene bujice u nedjelju. Photo: N1

Elementarna nepogoda

Očekuje se proglašenje elementarne nepogode.

“Odluka o proglašenju elementarne nepogode slijedit će nakon što to zatraži gradonačelnik Požege. Ja sam uvjerena da ima elemenata za proglašenje. Sutra ujutro imamo stožer civilne zaštite”, poručila je u nedjelju požeško-slavonska županica, javlja N1.

 

Poplava u Vidovcu pored Požege, jaka bujica nosi sve pred sobom

Komentiraj