BJELICA: “VAR je obično s**nje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus”

Dinamo je večeras u infarktnoj završnici utakmice četvrtog kola Lige prvaka protiv Šahtara primio dva gola u sudačkoj nadoknadi, te ispustio dva gola prednosti. Trener ‘Modrih’ Nenad Bjelica nakon susreta za HRT je komentirao šokantnu utakmicu, kao i odluke njemačkog suca Brycha.

“Zaslužili smo pobjedu, bili smo bolji. Čestitam dečkima. Kod prvog primljenog gola smo loše stajali na terenu. Ispala nam je ne samo obrana, nego i veza. Nakon što smo primili gol prešli smo na 4-2-3-1, jer oni su nas razvlačili po krilima, a očekivali smo ih u centrali. Promjenom taktike željeli smo im se zavući između linija”, komentirao je utakmicu Bjelica.

Zabilježene su dvije sporne situacije u prvom poluvremenu s Petkovićem i Ademijem u kaznenom prostoru, ali sudac se nije oglasio, niti provjerio situaciju preko VAR-a. “Ja uvijek govorim da je VAR obično s**nje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR!”

Penal je dosuđen u posljednjim trenucima utakmice. “Zašto imamo VAR? Kada u ovoj situaciji sudac prvo svira za faul na Taisonu. VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi prvaka”, zaključio je Bjelica.

Komentiraj