Luka Stanzl/PIXSELL

BJELICA “Možemo pobijediti Benficu”

Trener Dinama Nenad Bjelica isključenjem protiv Viktorije Plzen ‘zaradio’ je kaznu te sutra neće moći s klupe voditi svoju momčad u prvoj utakmici osmine finala Europa lige protiv Benfice.

“Osjećaj je odličan, gledajući svoju momčad svakodnevno mogu samo imati takav osjećaj. Bit ću tu i gdje prošli put, samo s desne strane. Delegat mi je dozvolio da tu mogu biti tako da ćete me vidjeti tu na ovim stepenicama, od tamo ću gledati utakmicu”, otkrio je Bjelica.

Trener ‘Modrih’ naglasio je kako će im Benfica sigurno napraviti probleme, jer su vrhunska momčad. “Isto ono što oni rade u Europi to mi radimo u hrvatskom prvenstvu, puno rotiramo, a to mogu samo ekipe koje imaju veliki i široki kadar. Ne mislim da će nam to biti otežavajuća okolnost, jer vidjeli smo njihove zadnje dvije utakmice, protiv Galatasarayja i Porta”, objasnio je Bjelica.

Dodao je kako se Dinamo neće prolagođavati Benfici, bez obzira na to koliko su jaki. “Mislim da je Benfica veliki favorit, međutim mislim da su naše šanse isto jako velike, iz tog razloga što vjerujemo u sebe, u naše igrače i naš rad”, kaže Bjelica i dodaje kako do pojede protiv Benfice mogu doći s maksimalnom koncentracijom.

Na novinarsko pitanje kako drži igrače na zemlji, odgovara: “Najvažnije je da sam ja na zemlji, onda to i oni osjete. Nekad se dogodi da netko poleti, što je i normalno, ali mislim da su ovi dečki fokusirani na rad i ono na terenu. Ne opterećujemo ih nešto previše s protivnikom, želimo da odrade na terenu ono što odrađuju na terenu kroz cijelu sezonu”.

S momčadi, kaže, puno razgovara, a istaknuo je i važnu ulogu stručnog stožera. Zahvalio se Bjelica i Niki Kovaču, koji mu je pomogao s informacijama. “Dobra forma, dobar trener, individualna kvaliteta, nemoguća tranzicija u svim fazama igre, ali vjerujem da mi možemo biti bolji. Doviđenja!”, zaključio je trener ‘Modrih’.

Komentiraj