Igor Soban/PIXSELL

BJELICA "Da sam navijač Dinama sigurno bih sutra bio na stadionu"

Nogometaši Dinama i Osijeka sutra od 18 sati na Maksimiru igraju polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa. Susret je danas na konferenciji za novinare najavio trener Dinama Nenad Bjelica.
“Radujemo se polufinalu kupa, želimo pokazati da smo bolji od protivnika. Suparnik je renomiran i dobar, moj bivši klub, klub moje mladosti. Imamo na raspolaganju velik broj igrača, svi su vrlo motivirani i spremni”, kazao je Bjelica, koji je s Dinamom u prošlom kolu osigurao naslov prvaka Hrvatske.
“U zadnjim utakmicama pokazali smo da nema ni psihičkog ni fizičkog umora. To je bio i razlog rotacija koje smo radili cijelu godinu. Amer Gojak i Dani Olmo su najopterećeniji, a ni oni nisu odigrali preko dvije i pol tisuće minuta, iako su odigrali oko 35 utakmica. Ekipa je u odličnom stanju, imamo na raspolaganju 25 igrača, svi osim Gavranovića i Leovca mogu zaigrati”, dodao je treber ‘Modrih’.
Prokomentirao je potom i momčad Osijeka. “Zoran Zekić je u tri godine ostavio dobar pečat, pod njegovim vodstvom klub je ostvario najveće uspjehe. Nekad dođe do zasićenosti i zamora materijala, ali nitko mu ne može uzeti zasluge. lSada je drugi trener, nova energija, čujem da je dosta talentiran, to se i pokazalo u ove tri-četiri utakmice, vidjet ćemo kakav će biti Osijek, ali mi smo fokusirani na sebe i svoju igru. Sad ipak malo moram obratiti pažnju na njih, jer su promijenili sistem, drugačije napadaju i drugačije se brane. Osijek ima dosta mladih talentiranih igrača, neki su nam nepoznanica, jer tek u zadnje tri-četiri utakmcie nastupaju. Imaju Bobana u špici i Ejupija, to su igrači koji su poznati u našem nogometu, na sve njih treba obratiti pozornost. I Bočkaj je isto jako dobar igra, ima jako dobru lijevu nogu”, kaže.
Bjelica je na kraju poručio da bi, da je nacijač Dinama, sutra sigurno bio na Maksimiru.

Komentiraj