Bivši trener Dinama novi izbornik Bosne i Hercegovine

Nakon višemjesečne trakavice izabran je nasljednik Dušana Bajevića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. Novi izbornik susjedne države postao je bugarski trener Ivajlo Petev kojeg hrvatska nogometna javnost pamti kao bivšeg trenera Dinama.

45-godišnji stručnjak je tako postao 12. izbornik BiH od neovisnosti. Debi će imati već u ožujku kada Zmajeve očekuje početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje se održava u Kataru. Prvi suparnik je Finska u susretu koji se igra 24. ožujka, a sedam dana kasnije na rasporedu je duel s Francuskom.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Petev je sjedio na klupi Ludogoreca, Levskog iz Sofije, ciparskog AEL Limassola, zagrebačkog Dinama, ciparske Omonije, saudijskog Al Qadisiyah i poljske Jagiellonije, a od 2014. do 2016 je bio i izbornik Bugarske. Može se pohvaliti da je po dva puta osvojio prvenstvo Bugarske i superkup te jedan kup.

Na klupi Plavih se zadržao deset mjeseci u kojima nije uspio osvojiti ni prvenstvo, a ni kup obzirom da je bolja bila Rijeka koju je tada vodio Matjaž Kek.

Ljestvica:

Komentiraj