Bivši nogometaši Borca iz Čačka zbog neisplate plaća započeli štrajk glađu

Nogometaši čačanskog Borca jučer su započeli štrajk glađu ispred zgrade gradske skupštine. Na štrajk su se igrači odlučili nakon što je istekao rok od deset dana kojim su igrači dali prostor gradskoj upravi da im isplate sve ugovorne obveze.

Borac je zbog dugovanja likvidiran u srpnju 2019. godine nakon devedeset i tri godine postojanja, a umjesto njega „uskrsnuo” je Borac 1926.
Radi se o preimenovanom klubu Provo iz Vladimiraca, a muljaže oko ‘novog’ kluba potvrđuje i prijenos milijun dinara sa žiroračuna starog Borca na račun novog Borca prije nego što je originalni klub ugašen.

Zbog toga jer je Borac zakonski prestao postojati, a upravu kluba činili su predstavnici lokalne vlasti, nogometaši isplatu zaostalih plaća traže od grada Čačka jer je Grad Čačak bio najveći donator kluba sredstvima iz gradskog proračuna. Dvadeset i pet igrača (kojima su se pridružili i nogometaši Jagodine koji su u sličnoj situaciji) imaju pravomoćne presude na temelju kojih im je klub dužan isplatiti sva dugovanja, odnosno, radi se u prosjeku o petnaest plaća po igraču.

Prema riječima bivšeg igrača Borca Miloša Markovića u osamnaest mjeseci su mu isplaćene samo tri plaće te naglašava da ovo nije politički potez već igrači žele isključivo ono što im pripada na temelju potpisanih ugovora i presude.

Podršku nogometašima Čačka dao je i Mirko Poledica, predsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost koji je proveo s igračima noć ispred zgrade gradske Skupštine.

Igrači planiraju štrajkati glađu sve dok gradska vlast ne prestane ignorirati njihove zahtjeve te izađe pred njih s ciljem pronalaženja zajedničkog rješenja.

Nogometni klub Borac ostat će upamćen kao finalist Kupa Srbije u sezoni 2011/12. i nastupom u prvom kolu Kupa UEFA protiv Ajaxa u sezoni 2008/09.

Komentiraj