Bilić ostao bez 16-godišnjeg dragulja

Hrvatski trener Slaven Bilić, koji je u lipnju preuzeo engleskog drugoligaša West Bromwich Albion, ostao je bez 16-godišnjeg dragulja Louiea Barryja, koji je potpisao za Barcelonu, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.

Barry je bio na pragu prelaska u Paris St-Germain, budući da je prošlog četvrtka bio na liječničkom pregledu u PSG-u, ali se je u posljednji trenutak predomislio, te je potpisao za Barcelonu. Budući da mu je istekao ugovor, West Brom će od Barcelone dobiti samo propisanu kompenzaciju za maloljetne igrače, koja iznosi 262.000 eura.

Tehnički direktor West Bromwich Albiona Luke Dowling “smatra da su Fifina pravila o prelasku maloljetnih nogometaša omogućila bogatim europskim klubovima da za siću otimaju mlade talente”.

Barry je na sebe skrenuo pažnju u travnju prošle godine kada je na jednom međunarodnom turniru u Italiji, igrajući za kadetsku reprezentaciju Engleske, zabio deset golova na pet utakmica. “Baggiesi” su ga pokušali zadržati, nudili su mu novi ugovor, ali interes europskih velikana bio je prejak izazov za nogometaša koji je u lipnju ove godine napunio 16 godina.

Komentiraj