Saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić prozvao je u petak Vladu zbog odbijanja SDP-ovih amandmana na Zakon o poticanju zapošljavanja, ustvrdivši da je Vlada “kratkovidna, anemična” i “na stimulansima kapitala”, dok su iz HDZ-a ocijenili da su SDP-ovi amandmani neprovedivi.

“Vlada je kratkovidna, anemična, a po svemu sudeći i na stimulansima kapitala”, rekao je Bernardić nakon stanke koju je, zbog odbijanja amandmana koje je predložio Klub, SDP-a zatražio u Saboru tijekom glasovanja.

Rekao je i kako je danas tužan dan jer je resorni ministar svoje obrazloženje sa saborske govornice sažeo u jednoj rečenici – “Iznos minimalne plaće previsok je!”.

“To je istina o onom kako ste startali i što radite i koju poruku šaljete ljudima koji rade za najmanju plaću… Startate bez ikakvog dogovora s predstavnicima radnika, ali s jasnim ciljem i u dogovoru s vlasnicima trgovačkih centara kako bi zamijenili blagajnice koje sada rade na određeno, s vojskom mladih ljudi, a vašim izmjenama zakona donosite neizvjesnost i otkaz”, ustvrdio je Bernardić.

“SDP je dostavio 12 amandmana plus šest. Amandmani niti su proveditvi niti se mogu realizirati kroz provedbene mjere”, poručio mu je HDZ-ov Blaženko Boban.

“Vaša jedina briga za radnike je što ste u svojoj stranci formirali sindikat, a sebe postavili za menadžera”, odgovorio je Boban na prozivke Bernadića.

Komentiraj