Ben Affleck ne voli marihuanu, jednom je probao i imao napad panike

Nedavno je objavljena knjiga „Alright, Alright, Alright: The Oral History of Richard Linklater’s Dazed and Confused“ autorice Melisse Maerz. U njoj se opisuje nastanak i važnost filma „Munjeni i zbunjeni“ (Dazed and Confused) redatelja Richarda Linklatera iz 1993. godine. Bio je to treći igrani film Linklatera, kasnije pet puta nominiranog za nagradu Oscar, a u glumačkoj ekipi filma našli su se tada mladi Ben Affleck, Matthew McConaughey i Milla Jovovich.

U povodu izlaska knjige, Ben Affleck se prisjetio snimanja filma. On je u to vrijeme imao 20 godina i u filmu je pušio marihuanu, ali sada kaže kako to nije bila marihuana. Prema onome što je objavio Vanity Fair, Ben Affleck je rekao kako je marihuanu probao s 15 godina ali je to bilo loše iskustvo. „Imao sam asocijativni napad panike. I zato sam pušio marihuanu onda kada su je pušili i drugi ali ja sam to radio u stilu Billa Clintona, lažirao sam. Stvarno nisam volio marihuanu“, izjavio je Affleck. Podsjetimo, Bill Clinton je u svojoj predizbornoj kampanji 1992. godine izjavio kako je kao student na Oxfordu jednom ili dvaput probao marihuanu, ali mu se nije dopala i nije je udisao.

Umjesto toga, Affleck kaže da je pio alkohol ali tvrdi da nije bio alkoholičar. „Alkoholičar sam postao kasnije, sada sam na rehabilitaciji. Bila su to drugačija vremena. Tada sam bio pomalo nervozan, pitao sam se trebamo li piti ako sutra snimamo? Neki ljudi su pili i drogirali se na snimanju“, prepričao je Affleck.

Dok nisu tulumarili, mladi glumci provodili su vrijeme u streljani. Kako je objasnio Affleck, film je sniman u državi Texas gdje se vrlo lako moglo kupiti oružje dok su glumci dolazili iz američkih država u kojima to nije bilo tako. „Dio novootkrivene slobode sastojao se u tome da je većina nas kupila oružje i tijekom vikenda odlazila u streljanu. U to vrijeme to je izgledalo zabavno i nevino ali s obzirom na tragedije vezane za mlade ljude i korištenje oružja, neugodno mi je prisjećati se tog vremena“, zaključio je Affleck.

Komentiraj