Bebek sudi derbi začelja između Istre 1961 i Inter-Zaprešića

Određene su službene osobe za 29. kolo HT Prve lige koje je na rasporedu u utorak i srijedu, 16. i 17. lipnja. Prvo je to kolo nastavka sezone u kojem je dozvoljeno prisustvo gledatelja na stadionima, a klubovima je preporučeno da kapacitet stadiona ograniče na trećinu. Posjetitelja jedino neće biti na Poljudu obzirom da Hajduk izdržava još jednu utakmicu kazne igranja pred praznim tribinama.

Kolo će u utorak od 18:55 u derbiju začelja na Aldo Drosini u Puli otvoriti Istra 1961 i Inter-Zaprešić, a za glavnog suca dvoboja postavljen je Ivan Bebek iz Rijeke kojem će pomagati Goran Pataki (Đakovo), Vedran Đurak (Stupno) i Marko Linić (Rijeka). Za VAR i AVAR su zaduženi Goran Gabrilo (Split) i Tomislav Petrović (Valpovo), delegat susreta je Milan Rukavina iz Rijeke, a kontrolor suđenja Igor Pristovnik iz Zagreba.

U istom terminu Hajduk na Poljudu dočekuje Varaždin. Pravdu će dijeliti Ivan Vučković iz Zagreba kojem će asistirati Jerko Crnčić (Vrbovec), Luka Pušić (Zagreb) i Ivana Martinčić (Koprivnica). O video tehnologiji će brinuti Marin Vidulin (Kanfanar) i Robi Kezele (Rijeka), delegat utakmice je Jure Zečević (Sinj), a suce će nadgledati Ante Vučemilović-Šimunović (Višnjevac).

Istog dana od 21:05 Rijeka na Rujevici igra s Lokomotivom. Ove dvije momčadi će se sučeliti i 1. kolovoza na Šubićevcu u finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa. Sutrašnji dvoboj je pripao Damiru Batiniću iz Osijeka i njegovim pomoćnicima Bojanu Zobenici (V. Gorica), Hrvoju Radiću (Split) i Ivanu Matiću (Osijek). U VAR sobi će biti Dario Bel i Miro Grgić iz Osijeka. Delegat susreta je Ante Podnar (Gospić), a kontrolor suđenja Božo Mamić (Bjelovar) dok će o sigurnosti ispred HNS-a brinuti Vlado Dominić i Marko Cindrić.

Program u srijedu od 18:55 u Maksimiru otvaraju Dinamo i Slaven Belupo te sudačka četvorka koju čine Dario Kulušić (Šibenik), Marko Pepur (Solin), Alen Jakšić (Solin) i Ivan Župan (Bjelovar). VAR i AVAR suci su Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Marjan Tomas (Osijek). Delegat utakmice je Damir Bogdanović (Osijek), a kontrolor suđenja Domagoj Vučkov (Rijeka) dok je časnik za sigurnost Vlado Dominić.

Kolo će u srijedu od 21:05 u Gradskom vrtu zaključiti Osijek i Gorica te Mario Zebec iz Cestice zajedno s pomoćnicima Borutom Križarićem (Čakovec), Sanjom Rođak-Karšić (Podravske Sesvete) i Jakovom Titilićem (Hrvace). Za video tehnologiju su zaduženi Duje Strukan (Split) i Kruno Šarić (Županja). Delegat susreta je Antun Valić (Slavonski Brod), a suce će kontrolirati Dragutin Poljak (Zagreb) dok će o sigurnosti brinuti Miroslav Marković.

Službene osobe za 29. kolo HT Prve lige:

Komentiraj