BANOŽIĆ: “Želja nam je da u Cvjetnom naselju ne bude niti jedna osoba koja je stradala u potresu”

U HRT-ovoj emisiji “Tema dana” ministar državne imovine Mario Banožić kazao je da su svi oni koji su se javili temeljem javnog poziva i ispunjavaju uvjete dobili rješenja koja im govore do kojeg iznosa najamnine imaju osigurano financiranje od države.

Istaknuo je da će u 15 dana biti zbrinuto 16 obitelji, te da će u ponedjeljak biti izdana nova rješenja za one koji ispunjavaju uvjete.

– Želja nam je da u Cvjetnom naselju ne bude niti jedna osoba koja je stradala u potresu, rekao je ministar.

Vlada će odvojiti 50 milijuna kuna do 1. rujna 2021. godine, međutim ukoliko se dogodi obnova stana ili dođe do neke druge zamjenske nekretnine obveza države prestaje.

Ministar je istaknuo da su se bazirali na broj osoba u obitelji i određeni broj kvadrata koji im priprada po cijeni koja je u tom trenutku bila u gradu Zagrebu za najam.

Dodjela rješenja vezano uz najamninu odvija se na dvije linije – Vlada i grad Zagreb. Na pitanje jel bi bilo pametnije da je postignuta sinergija i da dodjela ide s jedne strane ministar je rekao da ne, te da smatra da je prednost što imamo rješavanje tog pitanja na dva mjesta.

– Grad Zagreb dodjeljuje stanove temeljem odluke, a ministarstvo temeljem zakona. Grad Zagreb imam 44 stana i svi ljudi koji se ne pronađu u javnom pozivu ili reviziji svojih oznaka to mogu riješiti u gradu Zagrebu.

Ministar Banožić prokomentirao je i današnju Uskokovu akciju.

– Ne bi ocijenio da se događa u predizborno vrijeme. Nije dobro ako je netko od dužnosnika znao za tu akciju, ja osobno nisam. HDZ je pokazao da je u stanju boriti se protiv korupcije, i ovo je dobra poruka cijelom društvu da mjesta korupciji u društvu više nema, rekao je.

Komentiraj