Zarko Basic/PIXSELL

BANDIĆ ZAVRŠIO NA OPERACIJI Odgođena sjednica optužnog vijeća u ‘slučaju štandovi’

Zagrebački Županijski sud odgodio je sjednicu optužnog vijeća u ‘aferi štandovi’, koja je trebala započeti jutros u 8:30 sati, zbog operacije na kojoj je sinoć završio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prvooptuženi u ovom slučaju.

Bandić je jučer na proslavi Praznika rada u Maksimiru otkrio da ide na operaciju kile, koju je dobio dižući lonac s grahom. “Znači, tko traži vraga, dobije ga. Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući 80 kila lonac”, rekao je u ponedjeljak Bandić.

Bandića Tužiteljstvo tereti da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi “U ime obitelji” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prvu optužnicu protiv Bandića u tom slučaju optužno vijeće iste sutkinje Pavelin Borzić odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No, Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio Uskokovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka, “jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju”.

Komentiraj