Bandić: Orešković ulijeva nadu i uživa moju potporu

FaH

agrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je u ponedjeljak kako premijer Tihomir Orešković ulijeva nadu da će pokrenuti pozitivne procese u Hrvatskoj te da uživa njegovo i povjerenje njegove Stranke rada i solidarnosti, ističući kako treba Vladu pustiti da povuče prve poteze pa onda suditi o njezinu radu.

 “Ako je privatna židovska firma, od prijatelja Židova, imala čovjeka na čelu tvrtke, onda taj čovjek nešto zna i nešto je napravio u životu, nešto zna i ulijeva puno povjerenje Stranke rada i solidarnosti i mene osobno. Pustimo ljude da povuku prve poteze, onda ćemo suditi”, izjavio je Bandić novinarima nakon otvorenja radova na izgradnji nove tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice.

Istaknuo je da je Vladi u tom smislu dao potporu te od ministara očekuje da sjednu s vodstvom Grada Zagreba kako bi se realizirali neki zajednički projekti. “Nažalost, s Kukuriku koalicijom nismo za četiri godine sjeli. Nemojte me pitati zašto”, rekao je Bandić.

Upitan je li netko iz njegove stranke u Vijeću za suradnju, političkom tijelu u kojem sjede predstavnici vladajućih sranaka kako bi se dogovarali o glavnim smjernicama državne politike, kazao je kako je potpisao sporazum s Domoljubnom koalicijom te da će sve ostalo zajedno rješavati.

“I nemojte oko toga raditi nekakvu veliku priču. Neka ljudi rade svoj posao, dali smo podršku ljudima. Taj potpis je više podrška ljudima da rade svoj posao. I neka tako i bude, pa hvala Bogu”, kazao je Bandić, koji uskoro očekuje prvi sastanak s premijerom Oreškovićem i novom Vladom oko realizacije nekih zajedničkih projekata.

“Grad Zagreb je preko 40 posto gospodarskog potencijala Hrvatske i nema efikasnog i djelotvornog vođenja države bez korektnog odnosa s gradom, a ni vođenja grada bez države. Ali, eto, četiri godine smo preživjeli, veseli me trenutak kada ćemo uskoro sjesti i početi realizirati zajedničke projekte na dobrobit građana grada Zagreba i cijele nam domovine”, poručio je Band

Komentiraj