HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

BAČIĆ “Most i njihov predsjednik ne prezaju od jefitnih objeda na račun dužnosnika HDZ-a”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je u Saboru održao izvanrednu konferenciju za novinare, na kojoj se osvrnuo na snimku sjednice Nadzornog odbora HBOR-a na kojoj se raspravljalo o dodjeli kredita koncernu Agrokor, održane krajem prošle godine.

Baćić je rekao kako se Most i Slaven Dobrović moraju ispričati cijeloj hrvatskoj javnosti. “Rekao sam da ukoliko se objavi tonski zapis Dobrović treba snositi političku odgovornost stoga što je njegova izjava u kojoj optužuje Marića obilježila u velikom dijelu raspravu oko osnivanja istražnog povjerenstva. Ne samo to nego je cjelokupna priča bila usmjerena na diskreditiranje ministra, ali i Vlade”, rekao je Bačić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je kako Most i njihov predsjednik ‘ne prezaju od jefitnih objeda na račun dužnosnika HDZ-a’. “Drago nam je da cjelokupna Hrvatska javnost vidi da je ministar Marić bio u pravu”, rekao je Bačić.

“Mislim da su stečeni uvjeti da nema razloga za osnivanjem Istražnog povjerenstva. Smatram da pojedini političari, koji su omotani politikantstvom, ne mogu odlučivati o sudbinama 40.000 ljudi u okviru koncerna Agrokor”, zaključio je.

Podsjetimo, snimka je objavljena u četvrtak na stranicama HBOR-a, nakon št je prije nekoliko dana bivši ministar zaštite okoliša i energetike, mostovac Slaven Dobrović, optužio ministra financija Zdravka Marića da je nagovarao članove Nadzornog odbora HBOR-a, među kojima je bio i on, da krajem prošle godine dodijele kredit Agrokoru.

Marić je te optužbe opovrgnuo, te čak najavio tužbu za klevetu ukoliko se Dobrović ne ispriča. Nakon objavljivanja snimke, stigla je i reakcija Dobrovića, koji se Mariću i javbosti ispričao, navodeći kako je nakon preslušavanje snimke ‘povratio sjećanje’ te priznao da je pogriješio.

Komentiraj