Audrey Hepburn bila je šarmantna i drukčija, jednom čak i odbjegla nevjesta

Potpuno promijenivši tadašnje poimanje idealne ljepote, Audrey Hepburn se pojavila u važnim ulogama najvažnijih holivudskih ostvarenja, dok je ulogama slobodoumne Holly u Doručku kod Tiffanyja i Elize Doolitle potpuno obilježila filmsku produkciju prošloga stoljeća. U filmovima se pojavljivala s velikim glumačkim ikonama poput Freda Astaira, Humphreya Bogarta, Garryja Coopera, Caryja Granta, Seana Conneryja, a za vlastite je uloge redovito kupila prestižne nagrade i brojne nominacije.

Osim što je ostajala u srcima publike i obožavatelja diljem svijeta, šarmantna i drukčija Audrey ostajala je i u srcima brojnih muškaraca s kojima se susrela. Ostavivši Jamesa Hansona pred oltarom i iskusivši tako ulogu odbjegle nevjeste, ipak se odlučila skrasiti s glumcem Melom Ferrerom s kojim je provela 14 godina. Nakon raspada prvoga braka, udaje se za talijanskog psihologa Andrea Dottija, no ni s njim sreća nije puno dulje potrajala – nakon trinaest godina i dvoje djece proživjela je još jedan razvod. Ostatak života provela je s Robertom Woldersom s kojim se nikad nije vjenčala.

Manje je poznata činjenica da joj se život zna ispreplesti s još jednoom ikonom dvadesetog stoljeća, popularnom plavušom Marilyn Monroe. Naime, sam je Truman Capote htio da ulogu Holly glumi Monroe, a njih su dvije dijelile i dečke: iako svi znaju da je Marilyn karizmatičnom predsjedniku Kennedyju pjevala rođendansku čestitku, javnosti je manje poznato da je godinu kasnije sličnu čestitku dobio i od ove popularne dive s kojom je izlazio za vrijeme senatorskih dana.

Audrey Hepburn je umrla 20. siječnja 1993. godine.

 

Komentiraj