ATP PARIZ Jacku Socku prvi Masters naslov i plasman na ATP Finale

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Američki tenisač Jack Sock (ATP – 22.) svladao je u nedjeljnom finalu Srbina Filipa Krajinovića (ATP – 77.) sa 5-7, 6-4, 6-1 te u pariškom Bercyju osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov u karijeri koji mu je donio i plasman na završni turnir osmorice najboljih igrača u 2017. godini, londonski ATP Finale.

Sock je za četvrti naslov u karijeri, a treći u ovoj sezoni, osvojio ček na 853.430 eura, a 1000 osvojenih bodova gurnulo ga je do devetog mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici. Tako se ovaj 25-godišnji Amerikanac prvi put našao među desetoricom najboljih na svijetu i od Sama Querreyja preuzeo poziciju najboljeg tenisača svoje države.

Unatoč porazu u svom prvom ATP finalu, 25-godišnji Srbin Filip Krajinović je bodovima osvojenim u Parizu osigurao plasman na 33. mjesto pojedinačne ATP ljestvice, što mu je najbolji plasman u karijeri. Do finala je dospio iz kvalifikacija, a iz Pariza odlazi bogatiji za 418.450 eura.

Jack Sok je pariškim trijumfom s ATP Finala izbacio Španjolca Pabla Careno-Bustu, a pridružio se sedmorice otprije poznatih sudionika londonskog turnira: Rafaelu Nadalu, Rogeru Federeru, Alexanderu Zverevu, Dominicu Thiemu, Marin Čiliću, Grigoru Dimitrovu i Davidu Goffinu.

ATP Finale u londonskoj O2 Areni na rasporedu je od 12. do 19. studenoga.

ATP Pariz – finale

Jack Sock (SAD/16) – Filip Krajinović (Srb) 5-7, 6-4, 6-1

Komentiraj