ANKETA Tko je kriv za “aferu Hotmail”?

hina

Na pitanje “Tko je najodgovorniji u aferi Hotmail?”, 26,2 posto ispitanika odgovorilo je “Svi podjednako”.

19 posto ispitanih najodgovornijom osobom smatra Martinu Dalić, 15,2 posto Andreja Plenkovića, 7,5 posto ispitanika smatra da su podjednako odgovorni Martina Dalić i Andrej Plenković, a 6,2 posto najodgovornijima smatra ostale članove skupine koja je radila na Lex Agrokoru. 4,7 posto ispitanika smatra da je odgovoran “Netko drugi”, a 21,2 posto izjasnilo se kako ne može procijeniti. Pokazalo je to istraživanje agencije Ipsos za Dnevnik Nove TV.

O najvjerojatnijem ishodu afere Hotmail, 74,1 posto ispitanika smatra da se ništa neće dogoditi i da će Vlada premijera Plenkovića nastaviti raditi s novim ministrom gospodarstva.

9 posto ispitanih smatra da će doći do pada Vlade, ostavke Andreja Plenkovića i novih izbora. Pad Plenkovićeve Vlade i formiranje nove koju će, bez novih izbora, predvoditi druga stranka koja dokaže da ima većinu, najvjerojatnijim ishodom smatra 5,9 posto ispitanika.

2,9 posto ispitanika smatra da će Plenkovićeva Vlada pasti, ali da će se formirati nova Vlada predvođena HDZ-om i to bez novih izbora. 3,3 posto ispitanika smatra da će ishod u aferi Hotmail biti nešto drugo, a njih 4,9 posto ne zna ili je “bez odgovora”, piše Dnevnik.hr.

Komentiraj