Andrea Bocelli slavi 62. rođendan

Slavni talijanski tenor nije imao jednostavan život odrastajući na selu, a pogotovo poslije zbog sljepoće koja ga je zadesila kada mu je bilo 12 godina. Bocelli je svojedobno otkrio da su liječnici njegovoj majci u trudnoći rekli kako je najbolje da pobaci svoga nerođenog sina jer će se dijete roditi s invaliditetom. Naime, Bocellijeva majka Edi je tijekom trudnoće primljena u bolnicu s upalom slijepog crijeva. Pomogli su joj, ali i preporučili abortus. Ona to nije učinila. “Liječnici su joj stavili led na trbuh, a kad je tretman završio, rekli su joj kako bi trebala pobaciti. Rekli su joj kako je to najbolje rješenje jer će se beba roditi s nekom vrstom invaliditeta. Ali mlada i hrabra žena odlučila je roditi. Ta je žena bila moja majka, a ja sam bio dijete.”

Andrea smatra kako je to bila ispravna odluka. “Beskrajno sam zahvalan majci koja je odlučila da me želi i da neće pobaciti. Nadam se da će to ohrabriti mnoge druge majke koje bi se mogle naći u sličnoj teškoj situaciji, ali žele spasiti život svoje bebe.”

Bocelliju je 1958. godine dijagnosticiran urođeni glaukom zbog kojeg je bio djelomično slijep. Potpunu sljepoću prouzročio je udarac lopte tijekom igranja nogometa s djecom iz rodnog mjesta. “Obožavao sam igrati nogomet. Tada smo igrali nogomet baš kao i svakog poslijepodneva. Lopta me udarila u desno oko kojim sam vidio svjetlo i prepoznavao boje.”, ispričao je.

Komentiraj