ANALIZA REZULTATA Ostojić: ‘Milanović nije pomogao SDP-u već DP-u. Bračni par Raspudić? Nisam očekivao da će…’

Autor:

30.11.2023., Zagreb - Sabor 19. sjednicu nastavlja glasovanjem o raspravljenim tockama dnevnog reda, medju kojima je i proracun za 2024. godinu.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Kluba Socijaldemokrata, bivši SDP-ovac Rajko Ostojić komentirao je rezultate parlamentarnih izbora, ali i nadolazeće EU izbore.

“Složila se ekipa koju poznajem godinama i u koju imam veliko povjerenje. Izdvojio bih Matiju Posavca, gospodina Pausa, gospodina Flegu. Zadovoljstvo mi je i čast biti u toj skupini. Mislim da sam jedini na listi koji nema stranku”, kaže Ostojić u razgovoru za N1 i ističe kako mu je glavni interes javno zdravstvo.

Osvrnuo se na rezultat koalicije Rijeke pravde na parlamentarnim izborima. “Rijeke pravde nažalost nisu napravile što su mogle napraviti, iz cijelog niza razloga. Rezultati su katastrofalni. Ako su oni prije četiri godine bili katastrofalni, onda su ovi još gori.”

Ostojić sumnja u formiranje tehničke vlade koja bi izmijenila stvari koje su manje više svi imali u svojim kampanjama zbog toga što smatra da je Peđa Grbin izgubio kredibilitet.

Peđa Grbin je izgubio kredibilitet, to je problem. On se maknuo kao školarac. Sad se jučer vratio, sad je abdicirao. On naprosto nije više kredibilan. Gotova utakmica, a rezultat mu je katastrofalan.”

Komentirao je i odlazak supružnika Raspudić iz Mosta. “Osobno nisam očekivao da će Raspudići otići tako brzo. Raspudići su reanimirali, dali su CPR Mostu prije četiri godine. Sumnjam da će Most ući u Europski parlament. Ući će dvije velike stranke, HDZ, SDP. Ući će Domovinski pokret. Možemo će sigurno ući, i ova platforma u kojoj sam ja.”

“Milanović definitivno nije pomogao SDP-u, ni Rijekama pravde. Pomogao je Domovinskom pokretu”, tvrdi Ostojić.

Dodaje kako je Zoran Milanović imao plan srušiti Možemo, ali ni to mu nije uspjelo. “Možemo je iskoristio situaciju. Možemo je shvatio da su tu dva alfa mužjaka i oni su našli jedan sjajan put kako ući. Tko se može identificirati s Peđom Grbinom koji je 20 godina u Saboru? Kako? Ali s gospođom Benčić, s gospođom Kekin se može. To je pitanje identifikacije. Čovjek sjedi u Saboru već 20 godina – abdicira, želi biti premijer, abdicira, i sad opet želi biti premijer, what’s going on”, pita se Ostojić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.