Američki mediji govore da je uhićen čovjek koji je upao u ured Nancy Pelosi. Nadimak mu je Bigo, drži ga FBI

Trumpov pristaša, koji je upao u zgradu Kongresa i u ured predsjednice Kongresa Nancy Pelosi, uhićen je, javlja CNN. Zbog svojih je djela, navode dalje, optužen po tri točke, uključujući i krađu javne imovine.

FBI dužnosnici američkim su medijima rekli da se čovjek zove Richard Barnett i da je iz savezne države Arkansas. Barnett je optužen  za svjesni ulazak i ostanak na ograničenom terenu bez ovlaštenja, nasilan ulazak i neprimjereno ponašanje u zgradi Kapitola, kao i krađu javne imovine.

Također je optužen zbog postavljanja improvizirane eksplozivne naprave pronađene na južnoj strani zgrade Kapitola, a tereti ga se i zbog posjedovanja 11 molotovljevih koktela i vojnog oružja.

Sve to pronađeno je u njegovom kamionetu.

“Bijelac sam. Ne poričem to. Nacionalist sam. Ispred svega stavljam svoju naciju. Dakle, to me čini bijelim nacionalistom”, navodno je napisao Barnett na svom Facebook profilu danima prije upada u Kongres, prenosi The Washington Post.

The New York Times je prenio da je Barnett, koji koristi nadimak Bigo, također ostavio personalizirano pismo predsjednici Kongresa Nancy Pelosi. Barnett je rekao Timesu da joj je ostavio poruku.

“Napisao sam joj gadnu poruku, stavio noge na njezin stol i počešao se po jajima”, izjavio je.

Komentiraj