Amber Heard svjedočit će protiv Johnnyja Deppa iza zatvorenih vrata

U nizu sudskih obračuna između glumca Johnnyja Deppa i njegove bivše supruge Amber Heard došao je red na onaj u Londonu gdje Depp tuži tabloid The Sun jer su ga u objavljenom tekstu nazvali muškarcem koji tuče svoju ženu. Ključni svjedok na suđenju biti će upravo Amber Heard čiji su odvjetnici na sudu zatražili da se javnost isključi s njezinog svjedočenja. Njihov zahtjev je usvojen pa tako novinari neće sjediti u sudnici u trenutku kada će Amber Heard iznositi svoje svjedočanstvo.

S tom odlukom suda nisu se složili odvjetnici Johnnyja Deppa, oni tvrde kako je Amber Heard već iznosila sočne pojedinosti iz njihovog braka, nikada nije tražila anonimnost već je takvim izjavama, smatraju oni, privlačila javnost. Kako god bilo, tvrde kako će dokazati kako su njezine tvrdnje obična laž.

Sud je odlučio u korist Amber Heard jer će ona govoriti o seksualnom nasilju kojem je bila izložena dok je bila u braku s Deppom, a kod takvih tema javnost treba biti isključena iz sudnice. Ni s time se ne slažu Deppovi odvjetnici, oni tvrde da Amber Heard javno daje podršku #MeToo pokretu te je govorila o seksualno nasilju na događaju koji je organizirao UN, te tada nije tražila nikakvu anonimnost.

Amber Heard rekla je da je žrtva obiteljskog nasilja još 2016. godine, nakon čega je podnijela zahtjev za razvod.  S druge strane, Depp je tuži zbog kolumne koju je napisala 2018. godine za Washington Post gdje je o sebi govorila kao o žrtvi nasilja, iako nije eksplicitno navela Deppa kao nasilnika.

Suđenje u Londonu trebalo je početi krajem ožujka ali je zbog pandemije koronavirusa pomaknuto za srpanj.

Komentiraj