Alilović se vratio među ‘Kauboje’: “Moja obaveza je još jednom obući ovaj sveti dres”

Mirko Alilović vratio se u hrvatsku rukometnu reprezentaciju, četiri godine nakon što se od iste oprostio.

“Tu sam, vratio sam se na poziv izbornika. Situacija je takva kakva jest, prvenstvo je ludilo. Nas taj virus proganja od priprema, od prvog dana. Promijenili smo, vjerujem, dvoznamenkast broj igrača, ali nadam se da ćemo na tome stati. Tu sam nakon četiri godine. U ovako kratkom roku je teško nešto iskemijati. Rekao sam izborniku, tu sam, doći ću, pomoći ću koliko mogu. To je moja odgovornost. Moja obaveza je još jednom obući ovaj sveti dres”, poručio je Alilović.

Dodao je da je riječ o specifičnoj situaciji. “Treneri su suočeni s time da nemaju drugog izbora. MI se zasad snalazimo dobro, prošli smo prvi krug i tu smo. Budući da živim rukomet, poznajem sve igrače, ali je pitanje poznaju li oni mene”, istaknuo je.

Naglasio je da se fizički dobro osjeća. “Četiri dana poslije pozitivnog dobio sam negativan test na koronu. Bez simptoma, kao i 99 posto slučajeva trenutno. Ali svi ti protokoli i zatvaranja otežavaju pripremu i boravak, osnovne stvari. Treba sve izdržati, ni ne znamo tko će sutra igrati”, zaključio je.

Komentiraj