Alain Delon slavi 85. rođendan

Legendarni glumac je prošle godine primio svoju prvu nagradu Canneskog filmskog festivala – Zlatnu palmu za životno djelo, unatoč peticiji i prosvjedu feminističkih udruga. Do sada je bio nominiran sedam puta. Feministkinje predbacuju Alainu Delonu  da je ‘rasist, homofob i ženomrzac’, kako ga je nazvala američka udruga Žene i Hollywood, pozivajući se na izjave koje je davao u različitim prigodama. Peticija koja je prikupila više od 25.000 potpisa tražila je od organizatora festivala da mu ‘ne dodjeljuju nagradu’.

“Ne protivim se homoseksualnom braku, nije me briga, neka ljudi rade što žele. No protivim se usvajanju djece u takvom braku… Rekao sam da sam pljusnuo ženu? Da, jesam. Ali nisam rekao da sam primio više pljuski nego što sam ih dao. U svom životu nikada nisam zlostavljao ženu.
Život mi ne donosi više ništa novo, sve sam doživio i vidio. A od ove epohe mi se povraća. Neke ljude mrzim jer je sve iskrivljeno, nema poštovanja, čovjekova riječ više ne vrijedi ništa. Samo se novac računa. Znam da ću ovaj svijet napustiti bez žaljenja.”

Komentiraj