Al Pacino slavi 81. rođendan, dobio je Oscara za ulogu Sladea u ‘Mirisu žene’

Legendarni holivudski  glumac Al Pacino rođen je 25. travnja 1940. godine u New Yorku. Roditelji su mu se razveli još dok je imao dvije godine, a odgajali su ga baka i djed, rođeni na Siciliji, koji su najzaslužniji za njegovo tečno govorenje talijanskog jezika. Nakon što je odustao od školovanja, počeo je glumiti sitne uloge u lokalnim kazalištima i shvatio da mu to ide prilično dobro. Iako je bio bez novčića u džepu, a često je nakon predstave spavao ispod pozornice, nije htio odustati od glume.

Dobitnik je Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu ‘Miris žene’. U tu izvrsnu dramu nas uvodi sedamnaestogodišnji Charlie Simms (Chris O’Donnell) koji će uskoro završiti glasovitu privatnu srednju školu koju uglavnom pohađaju djeca bogataša. Kako bi zaradio nešto novca za božićne blagdane, siromašni Charlie javi se na oglas da za Dan zahvalnosti čuva slijepog umirovljenog pukovnika Franka Sladea (Al Pacino).

Slade je strog i nervozan, grubog rječnika, ali u biti sentimentalan. Pukovnik je odlučio  otputovati u New York i tijekom vikenda žive na visokoj nozi. Odsjednu u jednom od najotmjenijih hotela, “The Waldorf Astoriji”, i odu na večeru u skup restoran. Tu Slade otkrije Charlieju da će se na kraju vikenda ubiti. Kako je Slade veliki ljubitelj žena, i po mirisu pogađa koje parfeme upotrebljavaju, odluči drugog dana otplesati tango s prekrasnom Donom. Pukovnik Slade održat će još nekoliko životnih lekcija Charlieju, a na kraju će se umiješati i u njegove školske probleme…

Komentiraj