Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić podržava stav Vlade i dobavljača da se prioritet pri isplati potraživanja od Agrokora osigura primarnim poljoprivrednim proizvođačima, priopćeno je iz Hrvatske poljoprivredne komore.

“Na današnjem sastanku s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mato Brlošić pozdravio je i podržao stav Vlade te dobavljača da se prioritet pri isplati potraživanja osigura primarnim poljoprivrednim proizvođačima (mesa, mlijeka, voća, povrća i jaja) koji su organizirani kao OPG-ovi, obrti, poduzeća, kao i dobavljačima kojima su kooperanti primarni poljoprivredni proizvođači”, kaže se u priopćenju.

S obzirom da je primarna poljoprivredna proizvodnja u iznimno teškoj situaciji zbog enormno dugih rokova plaćanja, podržava se stav da se ta isplata provede prije Uskrsa, u istom razdoblju u kojem će se isplaćivati plaće radnicima, dodaje se.

Mato Brlošić imenovan je u Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u kojem će predstavljati male dobavljače i proizvođače, doznaje se u ponedjeljak iz Koordinacije dobavljača i proizvođača.

Iz Koordinacije najavljuju da će se sastati s izvanrednim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom, koji će ih izvijestiti o detaljnom planu za izlazak iz krize tog koncerna.

“Dobavljači i proizvođači su umjereno optimistični i vjeruju da će u suradnji s vladinim povjerenikom riješiti sva otvorena pitanja”, kazali su iz Koordinacije dobavljača i proizvođača.

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je imenovao Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a u međuvremenu su deblokirani računa koncerna i njegovih tvrtki.

Komentiraj