NACIONAL JE DOBIO NA UVID nove dokumente OSA-e koji potvrđuju da se preko Obavještajno sigurnosne agencije vodi specijalni rat protiv hrvatskog naroda u BiH, vrši pritisak na hrvatske tvrtke u BiH, ali i da se pokušava potkopati vanjsku politiku hrvatske vlade

Nacional je tijekom proteklog tjedna dobio uvid u sadržaj još jednog povjerljivog dokumenta bosanskohercegovačke obavještajno sigurnosne agencije OSA. On otkriva kako su suradnici OSA-e, među ostalim, infiltrirani u više tvrtki pod hrvatskom kontrolom na području BiH i da tu agenciju informiraju o sadržaju poslovnih sastanaka kojima prisustvuju.

Kompletan članak pročitajte u novom broju Nacionala.

REAKCIJA

Zlatan Mijo Jelić: ‘Nisam povezan s tvrtkom Proenergy Mostar, a moj utjecaj u Hercegovini usmjeren je na iznošenje istine o ratu’

U Nacionalu od 26. rujna 2017. na stranici 10 pod naslovom “Agenti OSA-e ubačeni u više tvrtki pod hrvatskom kontrolom u BiH” objavljen je tekst novinara Berislava Jelinića u kojem je neistinito navedeno, u osvrtu na tvrdku Proenergy Mostar koja je tvrtka kći istoimene tvrtke iz Zagreba “… dok je s tom tvrtkom povezan i umirovljeni general HVO-a Zlatan Mijo Jelić… da se napravi razdor među Hrvatima u BiH, osobito jer je Zlatan Mijo Jelić utjecajan u Hercegovini, a ujedno je povezan i s Ilijom Cvitanovićem koji je čelnik HDZ-a 1990…. što se uklapa u plan Bakira Izetbegovića…” Netočna je tvrdnja da sam na bilo koji način povezan, bilo vlasnički ili poslovno, s tvrtkom Proenergy. Moj utjecaj u Hercegovini, ako i postoji, usmjeren je na povezivanje Hrvata bez obzira na stranačku pripadnost, a koristim ga isključivo da iznesem istinu o stradanju Hrvata za vrijeme rata u BiH, jer je istina o stradanjima Hrvata prešućivana i skrivana.

Zlatan Mijo Jelić,
umirovljeni general HV-a

 

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakNAKON NACIONALOVOG OTKRIĆA: HRVATSKA SOA I BIH OSA – “Nema prisluškivanja!”
Sljedeći članakBIJELA KUĆA VS. NFL Nova Trumpova salva tweetova protiv NFL i igrača
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.