Ben Affleck priznao da je na ulogu Batmana pristao samo zbog svoje djece

Ben Affleck glumio je do sada Batmana u tri filma – „Batman v Superman: Zora pravednika“ (2016), „Odred otpisanih“ (2016) i „Liga pravde“ (2017), a sada je, u podcastu portala The Hollywood Reporter, po prvi puta iskreno rekao zbog čega je pristao glumiti ovog stripovskog superjunaka. Naime, nakon što je osvojio Oscara za film „Argo“ 2013. godine odluka da prihvati ulogu Batmana bila je poprilično iznenađujuća. Affleck je sada javno rekao – učinio sam to zbog svojih klinaca.

„Glumio sam Batmana zbog svojih klinaca. Želio sam snimiti nešto što će moj sin razumijeti. Naime, moji klinci nisu gledali film ‘Argo’“, rekao je Affleck koji ima osmogodišnjeg sina i dvije kćeri koje su stare 12 i 15 godina. „Na rođendanu svog sina odjenuo sam Batmanovo odijelo i svaki taj trenutak bio je vrijedan patnje u filmu ‘Liga pravde’“, dodao je Affleck.

Filmski kritičari nisu dobro prihvatili Afflecka u ulozi Batmana a filmovi u kojima je glumio ovog  superjunaka doživjeli su osrednje ili negativne kritike. Objašnjavajući patnju na snimanju filma „Liga pravde“ ovaj 48-godišnji glumac rekao je „Počeo sam previše piti u vrijeme snimanja filma ‘Liga pravde’ a to je nešto s čime se čovjek teško nosi. Čist sam već neko vrijeme, osjećam se dobro. Zdravo i dobro“, objasnio je Affleck.

On će se ponovo pojaviti u ulozi Batmana u filmu „The Flash“ čiji se početak prikazivanja očekuje 4. studenoga 2022. godine.

Komentiraj